Funcions ocultes a Android: les millors opcions del sistema

Funcions ocultes Android

Al llarg de la vida del sistema operatiu de Google han anat apareixent funcions importants, encara que força d'elles no són visibles. Aquestes solen donar opcions que sempre tens a mà, però d'altres ens valen per saber més sobre el nostre telèfon, informació que sí que coneix el fabricant.

Aquest sistema ja té més de 13 anys, però encara amb el pas del temps no tots saben els secrets que arriba a amagar, a més a més les noves versions afegeixen alguns extres. La darrera versió (Android 12) ha afegit alguna funció important, que de saber activar-la li trauràs un bon profit.

En aquest article donarem a conèixer diverses funcions ocultes d'Android, algunes són duna enorme utilitat, però altres seran això, dinformació per a lusuari. Imagina saber quan es va fabricar el telèfon, conèixer l'IMEI o d'altres detalls que tens a mà amb uns quants passos.

WiFi Android
Article relacionat:
Com trobar la contrasenya WiFi al teu mòbil Android

Activa el mode fosc des de les opcions de desenvolupador

Mode fosc ajustaments

Segurament busques aplicacions a l'hora de voler activar el mode nocturn al telèfon, però no cal descarregar res ni tampoc instal·lar al telèfon. A les opcions de desenvolupador podem activar aquesta perquè el telèfon completament es mostra en aquest mode. No tots els telèfons tenen lopció de posar-lo.

Per entrar a les opcions de desenvolupador, aneu a “Paràmetres”, “Sobre el telèfon” ia “Número de compilació” premeu un total de set vegades fins que us posi que entreu a “Mode desenvolupador”. Després d'això us mostrarà diferents ajustaments nous, cerca «Mode fosc» o «Mode nocturn» i activa perquè comenci a funcionar.

Fixa una aplicació a la pantalla

Fixar app pantalla

Una funció força útil i poc coneguda és la d'ancorar una aplicació a la pantalla, com si estiguessis usant un dispositiu amb sistema Windows. És una tasca força senzilla, a més no és usada per gairebé ningú, atès que no és un paràmetre que el tinguem sempre a mà en estar entre les tantes opcions d'Android.

Aquesta opció es troba disponible a gairebé tots els dispositius, excepte en aquells que siguin Huawei, ja que aquesta canviarà de lloc i l'haurem de buscar. El sistema ha anat evolucionant amb això ia dia d'avui si ancorem una aplicació, la tindrem sempre visible a la pantalla.

Per ancorar una aplicació, fes el següent:

  • Accedeix als «Ajustos» del teu dispositiu
  • Fes clic a l'opció «Seguretat» i localitza un ajustament que diu «Fixar aplicacions», escull la que vulguis fixar a la pantalla a través d'«Aplicacions obertes» i posa un codi PIN per bloquejar-la i només tu puguis treure la mateixa
  • Per treure que estigui fixada vés a la mateixa ruta i ingressa el patró per treure-la

Activa els subtítols automàticament

Activa subtítols

Una manera de comptar amb els subtítols de manera automatitzada és activant això al nostre telèfon, no peridint el temps a buscar aquest per Internet. L'activació ens val per a qualsevol vídeo que tinguem en anglès, per això és aconsellable saber a quin lloc està.

No totes les aplicacions són compatibles amb els subtítols, però la majoria ho són i aquest ajustament està disponible en diferents terminals. Per trobar aquest paràmetre, el millor és fer el següent al dispositiu:

  • Aneu a «Ajustos» de manera ràpida prement sobre la icona
  • Escriu a la part superior «Subtítols» i fes-hi clic
  • Un cop activat, aquells vídeos que obris directament seran traduïts autmàticament
  • Aquest ajustament es troba a «Accessibilitat» en alguns telèfons

És una forma senzilla que puguem entendre què diu si és una cançó que ens agradi, així com anar veient informació si és un vídeo d'un tutorial que estiguem buscant. És una bona manera de no haver de fer servir un editor i posar el subtítol manualment, que al final és tediós.

Codis importants a Android

Codis Android

Gràcies als codis podem obtenir informació d'algun paràmetre del nostre telèfon sense haver d'acudir a les opcions del dispositiu. L'objectiu no és altre que escriure aquesta seqüència i per exemple tenir el nostre IMEI a mà, aquest número val per a coses importants, entre elles bloquejar el telèfon si el perdem.

A més d'aquest, són altres les coses que podem fer gràcies a aquests codis, per la qual cosa val tenir sempre a mà tots ells o almenys recordar-ne algun. Com passa de vegades, si no ho has apuntat, pots fer una ullada a ells a través de la següent llista:

Introdueix a la marcació de telèfon els següents:

  • *#06# – Et dóna la informació de l'IMEI
  • ##7594## – Apaga el teu telèfon en introduir aquest codi
  • *#9090# – Diagnòstic del telèfon, ho fa en pocs segons
  • *#0228# – Estat de la bateria, et dóna una mica d'informació i accedeixes a l'ajust d'ella
  • *#7353# – Menú per a proves del telèfon, això és vàlid si volem fer un test complet al dispositiu
  • #0# – Menú del servei del telèfon, un codi curt, però igual de vàlid

Deixa el teu comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

*

*