Com utilitzar la teva pròpia lletra com a font en Android

Has imaginat mai que la font del teu mòbil Android fora la teva pròpia lletra? Ara és una possibilitat. Només has de disposar d'un smartphone rootejat, una mica de paciència i temps lliure, per anar escrivint amb la teva lletra tots els caràcters de pantalla.

Primer hauràs de crear el arxiu de font amb la teva lletra, i posteriorment instal·lar-lo al teu Android, encara que el procés per això és lent, però no massa complicat.

Com utilitzar la teva pròpia lletra com a font en Android

Descarregar la plantilla per crear font

Per crear el nostre arxiu font, haurem d'anar a myscriptfont.com i descarregar-hi la plantilla corresponent. La imprimirem en PDF o PNG i posteriorment haurem d'anar escrivint a mà cadascun dels caràcters, en aquest cas lletres en minúscula, preferentment amb un retolador negre de punta fina.

Crear el fitxer font

El següent pas serà escanejar la nostra pròpia font i pujar-la a la mateixa web on estem. Al quadre que ens apareixerà per a això, posarem un nom a la font i seleccionarem TTF com a format de sortida. En prémer el botó Start, començarà el procés.

Un cop ho hàgim fet, podrem descarregar l'arxiu TTF que és el que haurem d'instal·lar al nostre mòbil Android per utilitzar la nostra font.

Aplicació per utilitzar la font al nostre Android

Per poder instal·lar la font al nostre Android, necessitarem l'aplicació iFont. Recordem que la funció d'afegir la teva pròpia font només funcionarà si tens el mòbil rootejat. Pots descarregar aquesta app des de la Google Play Store, al següent enllaç:

Procés per instal·lar la font al nostre smartphone

Quan obrim l'app iFont, haurem d'acudir a la secció La meva lletra i posteriorment accedir a Click This. Després buscarem al nostre dispositiu el fitxer TTF creat anteriorment i polsarem a Set. Un cop acabat aquest procés, ja podràs començar a utilitzar la teva pròpia lletra com a font en Android.

Com podeu veure, pot ser una mica lenta la tasca d'emplenar la plantilla amb la vostra lletra, abans de pujar-la a la aplicació, però el procés en si mateix no és gaire complicat. Més complicat en alguns casos pot ser rootejar el mòbil.

Si has provat aquesta funció i vols explicar-nos els resultats, et convidem a fer servir la secció de comentaris, que trobaràs a peu de pàgina.


Deixa el teu comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

*

*