Com posar contrasenya a aplicacions Android

Si prestem el mòbil a algú per fer una trucada o una consulta, sempre hi ha la possibilitat que aquesta persona acabi accedint a les nostres fotos de la galeria o les nostres converses de WhatsApp. Una cosa que pot no ser gaire còmoda per a la nostra intimitat. Per sort, Android t'ofereix la possibilitat de posar-ne una contrasenya a les teves apps perquè no tinguis aquests problemes.

Opcions per posar contrasenya a les teves aplicacions

Des dels Paràmetres del telèfon

Per posar contrasenya no cal instal·lar cap aplicació addicional. Pots fer-ho des de qualsevol mòbil només amb seguir els passos que indiquem a continuació:

  1. Entra als Paràmetres del telèfon
  2. Accedeix a Privadesa i Seguretat
  3. Entra a Bloqueig d'Aplicacions
  4. Crea un PIN de quatre xifres
  5. Tria les aplicacions de vols bloquejar
  6. Fent clic a la icona d'Ajustos pots activar el bloqueig per empremta dactilar

Tingues en compte que aquests passos poden ser lleugerament diferents depenent del model de telèfon intel·ligent que utilitzis.

Des d'aplicacions tercers

Si no us convencen massa les opcions natives d'Android per posar contrasenya a les vostres aplicacions, també teniu la possibilitat d'instal·lar alguna aplicació de tercers. Normalment aquestes aplicacions tenen algunes opcions més de personalització, per la qual cosa són ideals en el cas que no estiguem massa convençuts del que ofereix l'opció nativa.

Una d'aquestes opcions és App Locker, que destaca per una interfície neta i per permetre escollir entre contrasenya, patró o empremta digital per entrar a les teves aplicacions.

AppLocker: App-Sperre, PIN
AppLocker: App-Sperre, PIN
Desenvolupador: AppAzio
preu: Gratuït

Una altra opció interessant pot ser Bloqueig d'aplicacions, amb un funcionament similar i una versió de pagament disponible per si no volem veure anuncis.

Schützen(Smart AppLock)
Schützen(Smart AppLock)
Desenvolupador: SpSoft
preu: Gratuït

Des de les pròpies aplicacions

També hi ha algunes aplicacions que tenen una funció pròpia que ens permet posar una contrasenya per evitar intrusos. Alguns exemples són WhatsApp i Telegram, i les aplicacions dels bancs normalment també demanen que hi introdueixis la teva contrasenya o la teva empremta digital cada vegada que hi accediràs.

Si les aplicacions que volem protegir són de les que compten amb aquesta opció, aleshores el més senzill serà fer-ho per aquest mètode.

Per què posar contrasenya a les nostres aplicacions

La contrasenya a les aplicacions és una opció ideal si el teu mòbil l'utilitzen sovint altres persones. És una funció que resulta molt útil per a pares que de vegades prestin a telèfon els seus fills, o també per a aquelles persones que treballin amb equips compartits. Sempre que tinguis possibilitat que una altra persona accedeixi al teu telèfon intel·ligent et recomanem aquesta opció.

Has posat mai una contrasenya a alguna de les aplicacions del teu smartphone? Quina d'aquestes opcions heu triat? Una mica més avall pots trobar la secció de comentaris, on podràs donar-nos la teva opinió sobre això.


Deixa el teu comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

*

*