Avantatges de Telegram davant d'altres apps de missatgeria

telegram

Si vols conèixer els avantatges de Telegram que la converteixen en la millor aplicació de missatgeria, has arribat a larticle que estaves buscant. En aquest article t'explicarem els avantatges de Telegram respecte a la resta d'aplicacions sense caure en el fanatisme (ni treballo per Telegram ni em paga per escriure).

Multidispositiu i multiplataforma

Des del seu llançament, Telegram sempre ha estat una aplicació orientada a la productivitat i la connectivitat. Si aquesta aplicació no hagués estat multiplataforma des del principi, és probable que no hagués arribat tan lluny com ha arribat.

Quan arribem a casa, el més probable és que posem el nostre mòbil a carregar i ens oblidem d'ell. Si tenim la necessitat de continuar una conversa, podem fer-ho fàcilment des de qualsevol altre dispositiu, ja sigui una tauleta un ordinador, un altre smartphone…

Telegram està disponible via web, per a iOS, Android, Linux, macOS i Windows. Anteriorment, també estava disponible per a BlackBerry i Windows Phone (sistemes operatius discontinuats).

A més, tenim diverses aplicacions per a cada sistema operatiu, cosa que permet a l'usuari utilitzar la que més li agradi per estètica, funcions, espai que ocupi…

Continuar els xats en un altre dispositiu es pot fer, per una de les seves característiques més importants: els xats se sincronitzen al núvol i no al dispositiu.

D'aquesta manera, a diferència de WhatsApp, no cal tenir el nostre mòbil encès per poder crear noves converses i/o continuar les que ja tenim obertes.

Sincronització dels xats al núvol

WhatsApp afirma que ens emmagatzema els missatges al núvol. Aquesta plataforma de missatgeria xifra els missatges dextrem a extrem.

És a dir, que surt del nostre dispositiu xifrat i arriba al dispositiu de destinació xifrat i emmagatzemar-se a cap servidor (excepte quan el dispositiu de destinació està apagat).

D'aquesta manera, si volem canviar de dispositiu, ens veurem obligats a fer una còpia de seguretat de totes les converses que tenim emmagatzemades al nostre dispositiu i restaurar-les al nou.

Amb Telegram, tot és més senzill. Telegram emmagatzema tots els missatges als seus servidors. Els emmagatzema de forma xifrada, per la qual cosa ningú no pot accedir aquestes dades sense la clau de desxifrat, clau que s'emmagatzema en altres servidors on s'emmagatzemen les dades.

En sincronitzar els xats al núvol, no cal fer una còpia de seguretat de les nostres converses si volem restaurar el nostre dispositiu o comprem un nou. Els únics xats que no emmagatzema al núvol són els xats secrets.

xats secrets

Els xats secrets de Telegram funcionen de la mateixa manera que els xats de WhatsApp. Quan obrim una conversa secreta, els missatges s'envien al dispositiu de destinació de manera xifrada (com WhatsApp) i no s'emmagatzemen als servidors de Telegram (mentre el dispositiu de destinació disposi de connexió).

Aquests xats no se sincronitzen amb el núvol de Telegram, per la qual cosa no podem continuar des d'altres dispositivits, únicament des del dispositiu on hem creat la conversa.

A més, ens permet configurar la durada i la disponibilitat dels missatges. WhatsApp ens permet configurar aquests xats perquè els missatges s'esborrin automàticament quan han estat llegits o quan ha transcorregut un temps determinat.

El mateix passa amb tot el contingut que compartim. També ens permet configurar el xat per evitar que el destinatari dels nostres missatges pugui fer captures de pantalla i conversar les nostres converses.

Enviar fitxers de fins a 2 GB

La comoditat que ens ofereix en funcionar des d'un ordinador no té preu, especialment per a tots els usuaris que ens passem llargues hores davant d'un ordinador i, de vegades, ens veiem obligats a compartir fitxers.

Si bé és cert que WhatsApp ens permet enviar fitxers de tot tipus a través de la seva plataforma, la mida màxima de l'arxiu no pot superar les 100 MB. No obstant això, el límit màxim de Telegram per compartir fitxers és de 2000 MB (2 GB).

Gràcies a això, podem enviar arxius grans (vídeos, programes, arxius pesats…) sense necessitat d'utilitzar aplicacions per enviar arxius grans com WeTransfer, Send AnyWhere… o plataformes d'emmagatzematge al núvol.

Sense número de telèfon

WhatsApp funciona associat a un número de telèfon. Si no teniu un número de telèfon vàlid, no podreu utilitzar WhatsApp. Això suposa un problema de privadesa, ja que realment mai podem estar segurs de si realment WhatsApp emmagatzema les nostres dades o no.

Encara Telegram també pot funcionar a través d'un número de telèfon, la majoria dels usuaris utilitzar el sobrenom que es creen quan es donen d'alta a l'aplicació. Aquest sobrenom és el nostre identificatiu a la plataforma.

La persona que ens vulgui trobar a Telegram, necessitarà el nostre nom d'usuari a la plataforma, si no té el nostre número de telèfon. D'aquesta manera, evitarem compartir el nostre número de telèfon amb persones que amb prou feines coneixem.

Edita missatges enviats

Si t'equivoques escrivint un missatge a WhatsApp, haurà de tornar a escriure'l. L'autocorrector dels dispositius mòbils deixa molt a desitjar, en especial, quan hem estrenat un nou dispositiu, ja que no ens ha donat temps a afegir les nostres paraules al diccionari.

Amb Telegram, cap problema. Telegram ens permet editar tantes vegades com volem els missatges que enviem. Aquest és un altre dels avantatges de Telegram que incopora des del seu llançament i que han contribuït a l'èxit que té actualment.

Esborrar missatges sense límits

Si editar els missatges és un dels avantatges de Telegram més importants, no podem deixar de parlar de la possibilitat d'esborrar els missatges que enviem.

A diferència de WhatsApp (una hora com a màxim des del que enviem) no tenim cap límit a l'hora d'esborrar un missatge.

A més, en esborrar el missatge, no deixem cap rastre a la conversa, simplement desapareix.

Grups de fins a 200.000 membres

WhatsApp permet als usuaris crear grups de fins a 255 membres, un límit molt inferior al que ens ofereix Telegram amb un límit màxim de fins a 200.000 membres.

Gràcies a aquest límit, a Telegram podem trobar un gran nombre de comunitats d'usuaris amb els mateixos gustos i conèixer gent nova. Gràcia als fils, mencions i hashtags, podem mantenir qualsevol conversa sense perdre'ns en grups de semblant mida.

Canals sense límit d'usuaris

Els canals de Telegram són taulers on es publica informació perquè una comunitat estigui informada en tot moment. És ideal per a associacions, equips de futbol, ​​comunitats de propietaris grans…

Enviar videomissatges

Explicar com fer alguna cosa amb una gravació d'àudio és una odissea si no la podem acompanyar d'un vídeo explicatiu. La solució a aquest problema passa per enviar videomissatges on podem gravar la nostra veu amb un vídeo explicatiu.

Òbviament, Telegram també ens permet enviar notes d'àudio. També inclou la possibilitat de fer trucades i videotrucades. Encara que aquesta funcionalitat, realment no la podem contemplar dins dels avantatges de Telegram respecte a la resta d'aplicacions de missatgeria.


Deixa el teu comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

*

*