A qui culpa Facebook? de l'hackeig del telèfon de Jeff Bezos (Amazon)

Facebook culpa iOS (jajaja) de l'hackeig al telèfon de Jeff Bezos (Amazon)

Facebook ha culpat el sistema operatiu d'Apple per l'hackeig del telèfon del Fundador i CEO d'Amazon, Jeff Bezos, dient que el xifratge d'extrem a extrem de WhatsApp és indestructible. (Si romans en silenci, sentiràs les riallades dels d'Apple a la seva seu a Califòrnia).

Els d'Apple i de qualsevol que conegui la trajectòria de Facebook. No ens oblidem de l'escàndol de Facebook i Cambridge Analytica, que va enlairar la xarxa social, al capdamunt de les Fake news i manipulació de masses.

Segons Facebook, iOS té la culpa de l'hackeig al cap d'Amazon

Els investigadors creuen que l'iPhone de Bezos es va veure compromès després que va rebre un arxiu de vídeo de 4.4MB que contenia codi maliciós a través de WhatsApp. De la mateixa manera, quan l'any passat el programari Pegasus del grup israelià NSO Group va irrompre en telèfons de 1.400 periodistes i activistes de drets humans seleccionats.

Declaracions d'un responsable de Facebook

En una entrevista a la BBC la setmana passada, el Vicepresident d'Afers Globals i Comunicacions de Facebook, Nick Clegg, va dir que no va ser culpa de WhatsApp perquè el xifratge d'extrem a extrem és indestructible i va culpar el sistema operatiu d'Apple per l'episodi de Bezos.

“Sona com alguna cosa al sistema, ja saps, el que anomenen operar, operat al telèfon mateix. No va poder haver estat res en el moment que es va enviar el missatge, en trànsit, perquè està xifrat d'extrem a extrem a WhatsApp”.

Clegg va dir al presentador del programa. Clegg va comparar el hack amb obrir un correu electrònic maliciós, dient que «Només cobra vida quan ho obris».

Segons un informe de FTI Consulting, una empresa que va investigar el telèfon de Bezos, després que es va rebre el fitxer de vídeo, el telèfon de Bezos va començar a enviar quantitats inusualment grans de dades sortints, inclosos els seus missatges íntims amb la seva nòvia Lauren Sánchez.

Segons Clegg, «alguna cosa» deu haver afectat el sistema operatiu del telèfon.

«Tan segur que la tecnologia de xifrat d?extrem a extrem, llevat que tingui un telèfon, o tingui el missatge en qualsevol extrem, no pot ser piratejat».

Apple encara no comentava sobre la declaració de Facebook. El Grup NSO ha negat que fos part de la pirateria de Bezos.

Tal ha estat l'enrenou, que a la ONU han prohibit als seus funcionaris, fer servir Whatsapp.

Whatsapp i el xifratge d'extrem a extrem

WhatsApp proporciona xifrat d'extrem a extrem de manera predeterminada, cosa que significa que només el remitent i el destinatari poden veure els missatges. Però el programari NSO Group va aprofitar el sistema de videotrucades de WhatsApp en instal·lar el spyware a través de trucades perdudes per espiar els usuaris seleccionats.

Segons Prasanto K. Roy, consultor líder en polítiques tecnològiques i mitjans, les aplicacions xifrades d'extrem a extrem (E2EE) proporcionen seguretat. Això és que els missatges o trucades no poden ser interceptats i desxifrats pel camí, sense enormes recursos informàtics.

«Però una vegada que algú pot accedir al telèfon, ja sigui una persona o una app de programari, el xifratge ja no importa. Perquè al teu telèfon, tot està desxifrat « Roy va dir a IANS recentment.

I tu qui creus que ha tingut la culpa de l'hackeig a l'iPhone del cap d'amason? els nyaps de Facebook o els d'Apple, un dels SO per a mòbils més encotillat? Deixa un comentari a continuació.

Font


Deixa el teu comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

*

*