Les 3 apps de missatgeria instantània més populars: avantatges i inconvenients

Les 3 aplicacions de missatgeria instantània més populars: avantatges i inconvenients

Els aplicacions de missatgeria instantània han suposat una autèntica revolució en els últims anys. Les relacions personals a través dels telèfons intel · ligents, van fer un tomb amb l'aparició d'aquest tipus de comunicació en temps real en aparèixer múltiples aplicacions Android oferint aquest servei.

Avui dia comptem amb diferents apps. Tots coneixem WhatsApp és realment la millor? Fem-ne una comparativa sobre les aplicacions de missatgeria instantània més populars que pots trobar a Google Play.

Principals aplicacions android per a missatgeria instantània:

És sens dubte el rei de la missatgeria dels telèfons mòbils, almenys a Europa, perquè a Amèrica, per exemple, passa força més desapercebut.

El gran avantatge d'aquesta app és que està molt estesa i això per si mateix fa que compleixi la seva principal tasca: facilitar la comunicació ràpida amb el nostre grup de contactes.

A més, compta amb una interfície senzilla, és fàcil establir la comunicació amb una altra persona i organitzar grups d'amics al voltant d'una conversa. Els usuaris també destaquen la seva extensa gamma d'emoticones que augmenten en cada actualització i que enriqueixen les converses.

A destacar també que és multiplataforma, no només és operatiu a Android, també a iOS, Blackberry Os, Symbian, Windows Phone).

Com a aspectes negatius, destaquem algunes fallades de seguretat que fins i tot en alguns països han valgut perquè es presentin denúncies. Un altre problema molt destacat per algun dels seus usuaris: el fet que qualsevol que tingui a l'agenda sap que tens WhatsApp.

I no només això: l'última vegada que et vas connectar; amb la qual cosa (per exemple) el teu cap pot suposar que vas estar de gresca la nit passada o tractar de molestar-te un diumenge.

Per últim: no és gratuïta. Només ho és el primer any.

 

Potser és l'aplicació del futur. Sorgida arran del tsunami del Japó, l'objectiu dels seus creadors és que els usuaris no quedin mai incomunicats. Per això és gratuïta. La seva rendibilitat rau en el pagament d'aplicacions extra que no són ni de bon tros imprescindibles per a la gran majoria dels usuaris.

Està enfocada a les xarxes socials, per la qual cosa permet afegir un estat (com a Facebook o Twitter) o permet localitzar contactes a través de les xarxes, cosa que WhatsApp no ​​pot fer. Com a curiositat, apropant i agitant dos mòbils amb Line instal·lat, es poden afegir també contactes.

També permet configurar diverses característiques de seguretat: com desactivar la ID d'usuari públic, bloquejar usuaris no desitjats, amagar contactes que volem sàpiguen del nostre estat o connexió…

Un dels seus avantatges, es pot convertir en desavantatge: permet la realització de trucades VOIP, però moltes companyies cobren aquest servei si no estem connectats a una xarxa WiFi.

Com a desavantatge clar, és que com que està menys estesa a Europa, trobarem pocs usuaris que la utilitzin activament per comunicar-se, el que se suposa és el principal objectiu d'aquest tipus d'aplicacions.

I un altre problema. Consumeix molts recursos del mòbil, cosa que es tradueix en una important despesa de bateria.

Amb menys quota de mercat i amb menys temps encara de vida, igual que Line, permet fer trucades VOIP.

Com WhatsApp, aquesta aplicació estira la llista de contactes a l'agenda del telèfon per estendre la xarxa de missatgeria instantània, però a diferència d'aquella, l'usuari té la potestat d'acceptar o no que l'altra persona ho vegi. Això és un gran avantatge doncs resol el tema de privadesa que comentàvem amb WhatsApp.

A més, compta amb protocols avançats de seguretat, per això es considera més fiable en aquest aspecte que WhatsApp.

En contra seva, el fet que l'estabilitat de l'aplicació sol fallar amb més freqüència del desitjat i de vegades deixa els seus usuaris sense cobertura, un punt feble davant de Line o WhatsApp. I finalment, en tractar-se de la xarxa menys estesa de les tres, fa que la xarxa de contactes amb aquesta aplicació sigui reduïda.

En resum. El presentar es WhatsApp però possiblement el futur dim Línia.

Quina és la teva experiència amb aquestes aplicacions de missatgeria? Has fet servir les tres apps de missatgeria instantània? Deixa la teva opinió a peu de notícia oa el nostre fòrum d'android, d'aquesta o d'altres aplicacions per enviar missatges.


Deixa el teu comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

*

*

  1.   daniel galàxia y3 va dir

    😥 🙁 segueixo esperant ake line i viber em manen el codi :zzz :zzz :zzz :zzz :zzz :zzz :zzz :zzz :zzz :zzz

  2.   teriglèsies va dir

    No canvio whatsapp per cap dels altres mai m'ha fallat i m'ha unit amb família i amics que no són al meu país

  3.   Android va dir

    Gràcies pels vostres comentaris, nosaltres usem whatsapp principalment, però també line i en menor proporcion viber 😉

  4.   oscarw23 va dir

    Boníssims dies !!! En tots els temes porten un gran treball completíssim i molt, molt interessant per a tots els gustos Felicitacions….Sobre aquest tema actual de la missatgeria he provat totes tres, però em resulta més àgil i amb més cobertura whatsaap.- I un comentari al marge …en descarregar Line vaig tenir problemes ja que es van descarregar diversos spys indesitjables….no sé potser em va passar a mi sol….D'altra banda una altra vegada felicitar-los pel gran treball que realitzen…GRÀCIES a tots….***.

  5.   tinarybner va dir

    Hola! ús principalment WhatsApp tot i tenir Line també ( que m'agrada més) per la senzilla raó que és poc conegut Line de moment a Argentina. 🙄