Com funcionarà el seguiment de contactes Coronavirus – COVID-19 d'Apple i Google

Com funcionarà el seguiment de contactes Coronavirus - COVID-19 d'Apple i Google

Des que Apple i Google van anunciar la seva col·laboració per a un marc de seguiment de contactes Coronavirus – COVID-19 que funcionarà entre dispositius iOS i Android, els usuaris han estat plantejant preguntes sobre preocupacions de privadesa i seguretat.

Aquest nou marc obre cap a un futur orwellià on el Gran germà – Big Brother rastreja tots els que es creuen? No ho fa. Seguiu llegint per obtenir més detalls.

Què és el rastreig de contactes?

El rastreig de contactes és el procés en el qual les persones amb les quals una persona infectada en contacte són rastrejades i diagnosticades per determinar si també han estat infectades pel virus. Aquest procés es va fer popular inicialment a Singapur a través d'una aplicació recolzada pel govern anomenada TraceTogether, que després va ser de codi obert, per ajudar amb el rastreig de contactes impulsat per la comunitat.

L'aplicació es basa en Bluetooth per mantenir un registre d'altres usuaris de TraceTogether amb qui teniu contacte proper. Si l'usuari obté un resultat positiu per a Coronavirus – COVID-19, el registre de l'aplicació es proporciona a les autoritats governamentals rellevants, que inclouen dades d'interacció amb altres usuaris de TraceTogether.

Una limitació de laplicació en iOS és que ha de mantenir-se en primer pla en tot moment perquè funcioni correctament, a causa de la naturalesa restrictiva del sistema operatiu.

Aquesta mateixa idea també es va implementar a diversos altres llocs del món, i ara Apple i Google l'estan implementant a nivell de sistema.

Què és diferent el seguiment de Coronavirus d'Apple i Google?

La base simple per al marc Coronavirus - COVID-19 d'Apple i Google és garantir que les API a nivell de sistema, que funcionen entre dispositius iOS i Android, permetin als desenvolupadors d'aplicacions crear solucions que es poden utilitzar per fer el seguiment de contactes.

Si un usuari d'una aplicació basada en el marc de seguiment de contactes COVID-19 és positiu per al virus, alguns proveïdors d'atenció mèdica el marcaran en un sistema que enviarà notificacions a tots els altres usuaris que hagin estat en contacte amb la persona infectada.

El sistema només mantindrà dades dels darrers 14 dies. Qualsevol persona amb la qual un usuari hagi entrat en contacte, abans dels darrers 14 dies, no estaria a la base de dades.

L'objectiu és fer això possible sense sacrificar la privadesa i la seguretat dels usuaris. Ningú vol que els governs o les persones amb intencions malicioses utilitzin aquesta eina per esbrinar amb qui s'ha posat en contacte.

Quines són les precaucions de seguretat vigents?

La proposta marc deixa clar que s'utilitzen tres claus diferents:

  • Clau de seguiment, que roman al dispositiu
  • Clau de seguiment diari, que és una clau única generada cada dia a partir de la clau de seguiment
  • Identificador de proximitat rodant, generat per la clau de seguiment diari

En lloc de qualsevol dada didentificació personal, el sistema de seguint del Coronavirus mantindrà els identificadors de proximitat a la llista, per mantenir el registre de seguiment de contactes. Cap d'aquestes dades no estarà vinculada als comptes d'Apple o Google de l'usuari, ni a les dades d'ubicació d'Apple Maps o Google Maps.

Tot i això, si una persona dóna positiu pel virus, les mesures de seguretat es reduiran lleugerament. Les claus de seguiment diàries de la persona infectada es publiquen al servidor, cosa que permet que el marc notifiqui als usuaris si els identificadors de proximitat als seus dispositius es van generar a partir d'aquestes claus de seguiment diàries.

A menys que algú tingui un registre dels identificadors de proximitat dun usuari a través dalguna eina complexa de detecció de Bluetooth LE i la clau de seguiment diària, el sistema no pot ser piratejat fàcilment.

Apple, Google o el govern tindran accés a les dades?

No, les dades no es guarden als servidors d'Apple o Google, per tant, tampoc no s'empaquetaran ni es proporcionaran a cap organització governamental. El registre d'identificador de proximitat sempre romandrà al dispositiu de l'usuari.

«Però sóc paranoic i encara vull assegurar les meves dades»

No es veurà obligat a fer servir el sistema. Serà completament opcional a través de les aplicacions i la configuració del nivell operatiu que iOS i Android obtindran en futures actualitzacions.

Tot i això, malgrat no participar en el programa de seguiment de contactes, l'objectiu del qual és aturar la propagació del Coronavirus, COVID-19 a innombrables persones, les autoritats us preguntaran personalment si la seva prova de detecció del virus és positiva.

Lúnic que farà el sistema és fer que el seguiment del contacte sigui més precís i fàcil.


Deixa el teu comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

*

*