Com funciona Omegle: precaucions que hauries de tenir

Omegle és una eina per fer videotrucades amb gent desconeguda

Omegle és un lloc web gratuït de xat i vídeo en línia que permet als usuaris socialitzar amb altres persones sense necessitat de registrar-se. En altres articles et presentem aplicacions com Oovoo per fer videotrucades amb gent que ja coneixes, però ara et presentem una eina perquè et relacionis amb persones totalment desconegudes per a tu. El servei aparella els usuaris a l'atzar en sessions de xat un a un en què conversen de manera anònima. Abans que entris en aquesta pàgina, t'hem d'advertir sobre alguns aspectes bàsics de la plataforma.

És possiblement el xat de vídeo aleatori més famós i empleat avui dia, el seu competidor més directe és Chatroulette. Les visites a la pàgina web superen el mig milió al dia. No cal registrar-se i el seu funcionament és força simple en el seu concepte. Dues persones es veuen per mitjà de la càmera i si no tagrada aquesta persona passes a la següent.

Hem de comptar que Omegle està supervisat, és a dir, els moderadors busquen contingut inapropiat a les càmeres dels usuaris i fan fora aquells que incompleixen les seves directrius. Però també és cert que hi ha una secció per a adults, en què pot entrar qualsevol, ja que únicament avisa que és per a grans, sense cap altre tall. Això vol dir que el menor pot entrar allà on vulgui i que serà gairebé inevitable que observi algun tipus de contingut que no sigui adequat, per la qual cosa és una web que hauríem d'evitar que visitin, especialment sense supervisió.

Omegle també està disponible a app

controvèrsies

Abans de principis de 2013, el lloc no censurava les contribucions a través d'un filtre de blasfèmies i els usuaris van informar haver trobat contingut no apte per a menors a la càmera. Després de gener de 2013, Omegle va implementar un xat de vídeo «monitorejat» per monitoritzar el mal comportament i protegir les persones menors de 18 anys de contingut potencialment nociu, inclosa la nuesa o el contingut sexual. No obstant això, el seguiment només és parcialment eficaç.

Des del 2020, Apple i Google han assenyalat l'aplicació per comportament inapropiat cap a menors. Per tant, ja no us oferirà a través de l'App Store i Android. No obstant això, aquesta aplicació continua sent accessible a través dInternet. 'El 2021 certs grups nacionalistes blancs i d'alt-right han col·lapsat les xarxes d'Omegle al Regne Unit, EUA i Canadà.

Omegle té sistemes per ajudar les persones que se sentin agredides o violentades. Si algú se sent ofès, pot denunciar l'agressor de torn perquè el servei en prengui nota. Moltes vegades, la persona denunciada és expulsada. El problema d'aquesta mesura és que Omegle, en garantir anonimat i esborrar els xats, no sol investigar la veracitat d'aquestes denúncies. Això significa que un usuari troll que t'incrimini perquè sí, per fer unes rialles, pot aconseguir que se t'expulsi d'Omegle sense que hagis fet res de dolent. Feta la llei, feta el parany.

Gairebé ningú no llegeix els termes de servei a internet, cert, però potser has estat expulsat d'Omegle perquè has transgredit algunes de les seves condicions de conducta sense saber-ho. La regla més bàsica és que no es permet l´entrada de menors de 13 anys. Si tens entre 13 i 18, has d'haver obtingut el permís dels pares o tutors legals. La raó és bàsica: ets menor i les imatges que es poden veure no són aptes per a gent tan jove.

Restriccions

Omegle no funciona en alguns països a causa de restriccions governamentals i/o geogràfiques. Com t'hem comentat, són molts els perills que amaga aquesta eina, per tant alguns països han decidit directament bloquejar-ho. Així que si t'has anat de vacances a un altre país no és que hagis estat banejat sinó que estiguis directament expulsat del servei. Per exemple, Omegle està bloquejat a la Xina, Turquia, els Unió dels Emirats Àrabs i Qatar.

regles

Més enllà del que hem dit, hi ha una sèrie de regles que hem de tenir presents per evitar una expulsió del lloc web. La transmissió de fotografies o vídeos que mostrin algun nu serà penat durament per la plataforma, així com també assetjar algú. Altres faltes greus són publicar informació privada de persones alienes al xat, fer afirmacions que difamin a algú, transgredir els drets de la propietat intel·lectual o l'ús de programes automatitzats per iniciar xats (els famosos bots), entre moltes altres.

Si de sobte ja no pots entrar a Omegle després de molts xats cancel·lats, és possible que els algorismes t'hagin considerat perillós (encara que no hagis fet res de dolent) i se t'hagi expulsat. Omegle és una eina de cura especial tant per a menors com per a més grans. Davant del dubte, i sobretot si ets menor d'edat, és millor que la facis servir amb un adult, amb un acompanyant o simplement que no la facis servir.


Deixa el teu comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

*

*