Android 8 Oreo, novetats del renovat sistema operatiu de Google

Android 8 Oreo

Durant mesos, hem estat llegint rumors sobre el que podríem trobar a Android 8, la nova versió del sistema operatiu de Google per a mòbils i tauletes. El dia de l'eclipsi va ser presentat oficialment, i ja et podem explicar algunes de les novetats més interessants del renovat sistema Android, que arribaran al teu smartphone en els propers mesos – anys…si ets dels afortunats a rebre l'actualització.

Per començar, hem confirmat que portarà el nom de Android 8 Oreo. Però també té moltes altres novetats que ens disposem a explicar-te a continuació, perquè estiguis al corrent del que innova Google, al sistema operatiu mòbil.

Android 8 Oreo, més segur, més intel·ligent i més potent

Com gairebé tots sabem, Google va triar el dia de presentació de la seva nova versió de sistema, el mateix en què un eclipsi total se sol, es mostrava al cel dels Estats Units. Per això, va fer servir aquest esdeveniment astronòmic, per presentar en vídeo, la super galeta Oreo, convertida en robot Android.

Al vídeo deixa clar els tres pilars tecnològics i un culinari d'Android 8.0 Oreo, més segur, més intel·ligent, més potent i més dolç que mai. El vídeo de presentació d'Android oreig a continuació, ens el presenta com una galeta Androide amb superpoders:

Novetats d'Android 8.0 Oreo, un renovat sistema operatiu de Google

icones adaptatius

Les noves icones que arribin als dispositius Android hauran d'estar dissenyades en dues capes. A una primera capa trobarem la icona de l'aplicació, mentre que a la segona veurem el fons, que serà retallat per una màscara, per poder-los mostrar tots amb la mateixa forma, donant-nos més opcions de personalització.

I és que ara l'usuari podrà decidir si vol els icones circulars, quadrades o amb cantonades arrodonides sense necessitat d'usar un launcher addicional, que per als que no sàpiguen que és un llançador, són aplicacions per descarregar des de Google Play, per canviar l'aparença, icones, transicions d'aplicacions, menús, etc.

Imatge en imatge (PiP)

És una altra de les novetats en Android 8.0 oreo. Aquesta opció ens permetrà mantenir una videoconferència, que veurem a una petita pantalla flotant, mentre tenim oberta una altra aplicació a pantalla completa. D'aquesta manera, la funció multitasca fa un pas endavant, podent consultar internet, mentre mantenim una conversa cara a cara per skype.

Android 8 Oreo

Aquesta opció ja va arribar a Android TV a la versió anterior del sistema, però ara estarà disponible per a smartphones i tablets amb Android 8.0 Oreo.

Android 8 Oreo

Límits per a les aplicacions en segon pla

A cada nova versió, Android intenta que el sistema operatiu consumeixi menys recursos per adaptar-se a smartphones de gamma més baixa. I un dels punts que consumeixen més recursos del sistema Android, és l'execució d'apps en segon pla.

Per això, per ser compatibles amb la nova versió 8.0 Oreo, els desenvolupadors hauran de limitar el consum en segon pla de les apps al màxim.

La idea d'aquesta nova imposició és evitar no només que el consum de recursos sigui massa elevat, sinó també que s'acabi el consum desorbitat d'energia a la batteria. La optimització de recursos és una de les claus d'Android Oreo.

autocompletado

Autocompletar les dades d'inici de sessió quan entrem a alguna web des del nostre ordinador amb el navegador chrome, és útil no?, doncs amb Android oreo arriba l'esperada funció d'omplir automàticament els formularis d'usuari i contrasenya.

Multipantalla a Android 8 Oreo

Cada vegada és més habitual que utilitzem aplicacions Android al PC o al televisor. Per això, la nova versió del sistema operatiu serà compatible amb múltiples pantalles.

Android 8 Oreo

Així, podrem gaudir d'una resolució diferent a la pantalla del nostre dispositiu, que a la de la pantalla secundària que utilitzem oa l'emissió des del nostre mòbil a un televisor com els Samsung.

Neighbor Awarness Networking (NAN)

Una altra de les novetats de aquesta versió està relacionada amb una manera de portar més enllà la connectivitat via WiFi.

I és que a partir d'ara serà possible que ens connectem per Wi-Fi altres dispositius propers, sense necessitat que hi hagi un punt d'Internet que ens connecti. Vaja, que podrem connectar-nos directament a altres dispositius.

Un altre punt relacionat amb les connexions Wi-Fi, serà la connexió automàtica a aquest tipus de xarxes, en què la tinguem reconeguda com a segura, és a dir, si arribem a casa, automàgicament es connectarà a la nostra wed wifi, sense que hàgim d'activar la cerca.

Android 8 Oreo wifi

Això serà perquè anteriorment haurem guardat aquesta xarxa wifi o la que sigui, com a xarxa amigable o segura. Així ens estalviarem activar i desactivar el servei Wi-Fi, segons estiguem a xarxes segures o no.

Canals de notificació

Abans, des del menú d'Ajustos d'Android, només podíem decidir si volíem que una aplicació ens enviés notificacions o no. Si el que volíem era configurar el tipus de notificacions o les seves característiques, no ens quedava cap altre remei que acudir al menú de configuració de cada aplicació.

Tot i això, amb els anomenats canals de notificació, podrem triar el tipus d'avís que ens envia cada app directament des dels ajustaments, sense que calgui anar aplicació per aplicació, canviant configuracions.

Així, personalitzar cada notificació i que quedi totalment als nostres gusts, es converteix en un procés molt més senzill.

Navegació per teclat

Cada cop és més habitual que accedim a aplicacions Android des de tauletes convertibles o fins i tot des d'ordinadors amb el sistema de Google.

Per això, Android 8 Oreo permet navegar fent servir les fletxes i la tecla TAB, per desplaçar-se per les diferents seccions i menús d'una mateixa aplicació. Daquesta manera, utilitzar el sistema Android amb teclat, es torna molt més senzill que ara, quan tot va enfocat a pantalles tàctils.

Android 8 Oreo teclat

posposar notificacions

A qui no li ha passat això de rebre un WhatsApp, pensar “després el llegeixo” i oblidar-te? Doncs amb Android Oreo s'acaben les excuses.

I és que ara, tindràs l'opció de posposar les notificacions, de manera que si no la pots atendre en aquell moment, puguis tornar a rebre-la en 15, 30 minuts, una o dues hores, quan sí que la puguis llegir tranquil·lament i atendre aquest missatge, sms, etc.

La idea és que, si no respons a un missatge oa un correu electrònic, sigui perquè realment no et ve de gust respondre, i mai perquè t'ha arribat en mal moment. Això pot ser molt útil si per exemple t'arriba un missatge mentre estàs treballant perquè puguis tornar a rebre la notificació quan estiguis a casa, ja més relaxat i sense que ningú no et molesti.

Nova jerarquia de notificacions

L'ideal és que quan mirem les notificacions del nostre smartphone ens apareguin en primer lloc les que creiem que poden ser més interessants per a nosaltres. I amb la intenció d'ajudar-nos en aquest aspecte, Android 8 ha modificat la jerarquia amb què ordena les notificacions que ens arriben.

Així, en primer lloc ens apareixeran les notificacions en curs, com les trucades o la reproducció de vídeo o àudio. En segon lloc, arribaran les de «persona a persona», és a dir, els WhatsApp, missatges o correus electrònics.

Android 8 Oreo

Finalment, ens trobarem amb les notificacions menys importants, com els recordatoris o les d'aplicacions de notícies.

Afegir tons i melodies personalitzades

Amb aquesta nova versió, ja podrem de forma nativa, afegir tons, melodies i sons per a notificacions, trucades o alarmes, fàcilment des del menú de paràmetres. Només haurem de triar l'arxiu musical o de so, que tinguem descarregat al nostre smartphone o tablet.

Notificacions acolorides

Ara, el fons de les notificacions dAndroid es tenyeix de colors, i utilitzen tipografia sistematitzada. On més es notarà aquesta novetat és a les notificacions de reproducció de vídeo o àudio, on els colors es mimetitzaran amb el color de la portada de la pel·lícula o del disc que estiguem escoltant, sent molt més visual.

Android 8 Oreo notificacions

Punts de notificació

Ja fa temps que molts launchers introdueixen cercles sobre les icones de les apps, avisant del nombre de notificacions que en tenim.

Doncs bé, ara deixen de ser una cosa exclusiva dels diferents launchers, per convertir-se en una funció nativa d'Android Oreo. D'aquesta manera, fins i tot encara que esborrem les notificacions de la barra superior, podrem continuar tenint-ne notícies, simplement observant aquests punts al costat de les icones.

En deixar polsat sobre el cercle de la icona, podrem accedir a totes les notificacions al costat de la icona corresponent, des del submenú que ens apareixerà.

Projecte agut

Un dels grans problemes a què sempre s'ha enfrontat Android, és el de la fragmentació de les diferents versions.

Però amb aquesta nova versió Android 8 oreo, ha canviat la seva arquitectura facilitant als fabricants que puguin enviar actualitzacions als usuaris. Això es fa separant la capa del sistema operatiu, de la capa dels drivers del fabricant, de manera que la feina d'actualització, resulti molt més senzilla per part de les marques i no esperem eternament, aquesta actualització Android, per al nostre estimat mòbil o tauleta.

Android 8 Oreo notificacions

La idea és que el nombre més gran possible d'usuaris pugui accedir a Android Oreo, sense necessitat d'haver de comprar l'últim model de telèfon intel·ligent. Una cosa semblant al que passa amb iOS, que cada vegada que llança una actualització del sistema operatiu, permet l'accés a la mateixa fins i tot als que tenen models més antics d'iPhone.

Instal·lar aplicacions desconegudes

En versions anteriors, trobem al menú d'ajustaments, instal·lar aplicacions d'origen desconegut, el qual hem d'activar, per poder instal·lar arxius apk descarregats de webs que no són la botiga Google play. Ara amb Android 8, augmenta la seguretat ja que hem d'autoritzar quines aplicacions pots instal·lar altres aplicacions. Abans, en instal·lar una apk, podia instal·lar-ne d'altres sense el nostre coneixement.

nous emojis

Els emojis han rebut un rentat de cara i han estat redissenyats. A banda, altres 60 nous emojis s'han afegit a la renovada versió d'Android, de manera que serà més divertit i podrem expressar-nos millor, a les cerversacions i xats que tinguem amb amics i familiars.

Android 8 Oreo emojis

Data de llançament d'Android Oreo

S'espera que el llançament d'Android Oreo es faci el primer trimestre de 2018 als terminals de LG, Motorola, HTC, Sony I OnePlus.

Per al segon trimestre del 2018 s'espera que s'alliberi la versió d'Android 8 Oreo per als terminals de Samsung, ZTE i Huawei.

A quins mòbils i tauletes arribarà Android 8 oreig?

La pregunta del milió la deixem per al final del post i és que tots els que tenim un mòbil o tauleta Android volem saber si ens arribarà l'actualització. Les dates per actualitzar a Android 8.0, seran alliberades per cada fabricant i arribaran per notificació de nova versió Android disponible. Quan podràs actualitzar Android al dispositiu mòbil o tauleta?

Doncs bé, de moment hi ha confirmats que rebran la dolça galeta oreig, les següents marques i models:

  • OnePlus 3, OnePlus 3T, onePlus 5
  • Nokia 3, Nokia 5, Nokia 6, Nokia 8

Android 8.0 oreig per confirmar de forma oficial:

  • Samsung Galaxy S7, S7 edge i S7 Active, Galaxy S8 i S8+, Galaxy Note FE, Galaxy Note 8, Galaxy C7 Pro, Galaxy C9 Pro, Galaxy Tab S3, Galaxy J5 2017, Galaxy J7 2017 i J7 Prime, Galaxy , Galaxy A3 2017
  • Sony Xperia X Performance, Sony Xperia XZ, Sony Xperia XZ, Sony Xperia XZ Premium, Sony Xperia X1, Sony Xperia XA1 Ultra, Sony Xperia X, Sony Xperia X Compact
  • HTC U Ultra, HTC 10, HTC U11

Hi haurà Android 8 Oreo per a BQ?

BQ és una de les marques que ven més a Espanya per la seva qualitat/preu i molts usuaris de BQ es pregunten quan arribarà l'actualització d'Android per a aquesta marca.

La veritat és que Android OREO per a BQ no té encara res confirmat, així que tinguem alguna dada nova, ho publicarem a todoandroid.es

Les altres marques i models, de moment no s'han inclòs o descartat al programa d'actualització, però tot serà esperar i veure, depenent del mòbil o tauleta Android que tinguem.

Si a hores d'ara, encara et preguntes quina versió del sistema tens, pots saber-ho acom saber quina versió d'Android té el nostre dispositiu?

Aquestes són només algunes de les novetats per Android 8.0 oreig més importants que podem trobar en la nova versió, encara que probablement siguin les més cridaneres i n'hi ha algunes més que anirem coneixent a mesura que comenci a arribar als primers mòbils i tauletes.

T'han semblat interessants? Creus que valdrà la pena actualitzar o prefereixes quedar-te de moment amb Android 7 o versions anteriors? Et convidem que ens ho expliquis a la secció de comentaris, que trobaràs al final d'aquest article.

Per descomptat, que si consideres que hi ha altres novetats interessants d'aquest sistema Android que no hem comentat aquí, pots també anotar-les en un comentari, servirà per enriquir i fer més útil aquest post.


Deixa el teu comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

*

*

  1.   jp va dir

    RE: Android 8 Oreo, novetats del renovat sistema operatiu de Google
    [quote name=»Daniel Diaz»][quote name=»jp»]Això de la wifi que es connecti sola per molt segura que sigui no em mola. Mosqueja. I aquest article no em permet pensar en les necessitats que tenen els usuaris honrats i que se segueixen trobant a faltar: seguretat i intel·ligència.[/quote]
    Bé, si marquem com a xarxa wifi segura la de casa nostra i treball, és interessant que s'autoconnecti, sense haver d'activar nosaltres la detecció de senyals wifi.[/quote]
    Però això no és gens una cosa nova companya. Què em dius de l'extremitat del comentari? Gràcies per la resposta.

  2.   Android va dir

    RE: Android 8 Oreo, novetats del renovat sistema operatiu de Google
    [quote name=»jp»]Això de la wifi que es connecti sola per molt segura que sigui no em mola. Mosqueja. I aquest article no em permet pensar en les necessitats que tenen els usuaris honrats i que se segueixen trobant a faltar: seguretat i intel·ligència.[/quote]
    Bé, si marquem com a xarxa wifi segura la de casa nostra i treball, és interessant que s'autoconnecti, sense haver d'activar nosaltres la detecció de senyals wifi.

  3.   jp va dir

    RE: Android 8 Oreo, novetats del renovat sistema operatiu de Google
    Això de la wifi que es connecti sola per molt segura que sigui no em mola. Mosqueja. I aquest article no em permet pensar en les necessitats que tenen els usuaris honrats i que se segueixen trobant a faltar: seguretat i intel·ligència.